Structurele financiering Crisiskaart

Voor: Landelijk Platform GGZ

Wanneer: jan. 2013 – juli 2013

Wat: Projectleider structurele financiering en implementatie Crisiskaart

 

Er is bij aanvang binnen de beroepsgroepen een diffuus beeld van een crisiskaart. Er is een draagvlak voor de onafhankelijke crisiskaart. Er lijkt een perspectief op een structurele plek voor een crisiskaart in de zorg. Om het doel dichterbij te brengen is een multidisciplinaire werkgroep samengesteld uit: de drie beroepsgroepen het NIP, de NVvP, de V&VN en Zorgverzekeraars Nederland, GGZ Nederland en het Landelijk Platform GGZ. 

Ik heb een basisdocument opgesteld waarin staat: wat een crisisplan/-kaart is, wat de kenmerken van een crisisplan/-kaart zijn en voor wie een crisisplan/-kaart bedoeld is. Dit document heb ik onderbouwd met wetenschappelijke en maatschappelijke ontwikkelingen.

Zo heb ik aansluiting gezocht bij de zorginkoop 2014 en de uitwerking van het Bestuurlijk Akkoord.

Ik heb ook stappen gezet voor structurele financiering van een crisiskaart. Voor cliënten die in zorg zijn, zijn zorgverzekeraars zijn een financieringspartner. Er is een sterke relatie tussen de inzet van een crisiskaart en het verloop van de behandeling. Voor de financiering van een crisiskaart via (de bestaande) DBC(’s) hopen GGZ Nederland en ZN per 2015 te komen met een werkbare oplossing.

portemonee crisiskaart