25 jaar U-stal

Voor: U-Stal

Wanneer: mei 2011 – mei 2012

Wat: projectcoördinator

Hoe viert U-Stal haar 25 jarig bestaan?

• U-stal wordt in het zonnetje gezet

• U-stal trakteert haar klanten

• U-stal viert feest met haar (voormalige)werknemers

• U-stal blikt naar de toekomst

U-Stal in het zonnetje gezet

Bij elke fietsenstalling is een bord onthuld. Op het bord staan foto’s van U-Stal medewerkers. Zo krijgen de stallingen en de U-Stal medewerkers een gezicht.

Er is een documentaire gemaakt ‘U-Stal: daar waar uw fiets staat’. Een film over het reilen en zeilen van U-stal; over de U-Stal medewerkers, de fietsen, de klanten, de verhalen en over de successen. Het gaat over U-Stal anno nu, over de groei en de ontwikkeling van de afgelopen 25 jaar.

U-stal trakteert haar klanten

Voor alle klanten die op één dag in een stalling hun fiets hebben gestald, hebben een cadeau gehad. Een prachtige fietsbel. Deze zijn speciaal voor U-stal gefabriceerd.

U-stal viert feest met haar (voormalige)werknemers

Tijdens de personeelsdag is documentaire ‘U-Stal: daar waar uw fiets staat’ feestelijk in première gegaan. Hebben voormalige en huidige medewerkers onder het genot van een hapje en een drankje bij kunnen praten. En de kinderen hebben zich kunnen vermaken met de activiteiten van circus Diedom.

Een symposium ‘U-Stal heen en verder’

Een symposium, waar het verleden, maar ook de toekomst van U-Stal centraal staat. Waarin aandacht is besteed aan: Het stallen van fietsen en werk aan de ‘onderkant’ van de arbeidsmarkt.

• De toekomst van de fiets, fietsenstallen, OV fiets etc. Door de presentatie van 3 genomineerden van de prijsvraag. Een prijsvraag over de fietsenstalling van de toekomst. Blijven fietsenstallingen mensbewaakt of krijgt techniek en automatisering de overhand? Worden stallingen de nieuwe ontmoetingsplek in de wijk, met toezicht op de openbare ruimte en koffiecorner? Hierop zijn 34 beeldende inzendingen binnen gekomen.

• En aan werk voor mensen die een beperkte toegang hebben tot de arbeidsmarkt. Door middel van een gesproken column over de toekomst van de onderkant van de arbeidsmarkt. Door: Hans Bosselaar, onderzoeker/projectleider arbeidsmarkt en sociale zekerheid, MECCANO & VU.

De feestelijke activiteiten rond 25 jarig bestaan heeft Schipper HSD samen met medewerkers bedacht, georganiseerd, gecoördineerd en gevierd.

25 jaar U-stal